• Reguliere geneeskunde
  • Integrale geneeskunde
  • Luchtvaartgeneeskunde
  • Dans- en Muziekgeneeskunde
  • Reizigers geneeskunde

Over ons

Wie zijn wij:

Met veel ambitie begonnen Durk en Janny Meijer in oktober 1977 met hun huisartsenpraktijk.

Durk – net 25 jaar oud- was ook toen al een gepassioneerd arts met een enorme drive om ingewikkelde medische situaties tot op de bodem uit te zoeken. Zijn ziekenhuiservaring in- met name interne geneeskunde en neurologie- hadden daarvoor een basis gelegd.

Al na korte tijd liep hij tegen de grenzen van de medische mogelijkheden op en ging zich ook verdiepen in homeopathie, natuurgeneeskunde, immunologie. Bewust heeft hij altijd gekozen voor de integratieve geneeskunde: d.w.z. de combinatie van regulier en niet- regulier.
Nooit zijn deze vormen van geneeskunst een alternatief/in de plaats komend van de reguliere geneeskunde geweest, want hij gelooft in de verbinding tussen regulier en niet- regulier onder het motto: “er is nooit één absolute waarheid” in de geneeskunde.

Janny Meijer werkte – voordat zij in de praktijk ging mee werken- bijna  tien jaar in de maatschappelijke dienstverlening als leidster gezinsverzorging en maatschappelijk werkster.

In de praktijk nam ze de verantwoording voor alles binnen en rondom de praktijkorganisatie en legde zich toe op gezinstherapieën en later- na het ontstaan van de praktijk in Israël in 1983 – heel specifiek op de Logotherapie volgens de methode van Victor Frankl toen bleek dat er onder de patiënten een zeer hoog aantal ernstig getraumatiseerde overlevenden van de Holocaust zat.

Hiernaast had ze talloze bestuursfuncties op het gebied van: integratie, vluchtelingenopvang, opvang uitgeprocedeerde asielzoekers, maatschappelijke werk, ouderenzorg, diaconie, onderwijs, historie, cultuur, vorm geven grensoverschrijdende gezondheidszorg, voorzitterschap Euregio Business Club en ledenraad Rabobank.

Met de jaren is de ambitie, gedrevenheid, passie en energie niet verminderd en de inzet voor mensen onveranderd.
De samenwerking met meerdere artsen is inspirerend en leerzaam en er wordt hard aan gewerkt om het aantal disciplines dat op eigen locatie werkt uit te breiden om de best mogelijke zorg te kunnen geven.

Vanaf 2000 is de zelfstandige behandelpraktijk Meijer een vrijgevestigde artsenpraktijk waarin reguliere geneeskunde wordt gecombineerd met integrale geneeskunde.

De in de praktijk toegepaste integrale geneeswijzen worden beschreven op de website. De praktijk bemiddelt bij de toegang tot alle vormen van medisch- specialistische zorg (zie samenwerkingspartners).

Het leveren van kwaliteit, zorg en service hebben een hoge prioriteit, waarbij aandacht en klantvriendelijkheid een belangrijke plaats innemen.
Er is aandacht voor niet medische achtergronden die gerelateerd kunnen zijn aan de klachten. Er is een kort traject tussen onderzoeken en behandelplan.